Robert Dam versus L. Ron Hubbard

Nogle aspekter ved hjælp

Jeg kom i tanke om et foredrag fra 1960 holdt af L. Ron Hubbard, som måske kan give en forklaring på, hvorfor Robert Dam er havnet i den situation, han er havnet i. Der er en god grund til, at han i dag ser ud til at føle sig forpligtet til at skulle redde verden fra dem, der i sin tid forsøgte at hjælpe ham ud af hans kriminalitet, som han har skrevet om i sin bog Afhopperen.

Her bringes afslutningen af foredraget:

Problemet med hjælp er, at den bliver ensidig. Ser I, fyren kommer herover, fordi det herovre, hjælper det derovre. Eller han kommer ind i denne her situation: Den bedste måde at hjælpe gumpwhump­klanen på er ved at dræbe hele killybump­klanen. Det er den bedste måde at hjælpe dem på!

Han er så involveret i at hjælpe klanen, forstår I, at han til sidst vil have en forkert definition på: Hvordan hjælper man? Du dræber alle gillywhumper. Så alt, hvad du skal gøre, er blot at tage gillywhumper væk fra sætningen, og du har – hvordan hjælper du? Jo, du dræber folk. Det er sådan, du hjælper.

Altså, du går hen til en fyr, og du siger: ”Hjælp mig.”

Hvorpå han siger: ”Okay.” Bang!

Det giver helt bestemt afveksling i tilværelsen.

Men det bedrøvelige ved det er, at mange kure og den slags, der er blevet brugt ned gennem tiderne, til trods for alle beviserne på, at de ikke hjalp nogen, konstant og vedvarende er blevet brugt.

Og ved I, at de folk, der bruger disse kure, ubetinget tror, at de hjælper folk? Måske har de aldrig haft et succestilfælde i hele deres karriere, men de tror stadig, at de hjælper nogen.

Se, den forkerte måde at håndtere dem på, er ved definitivt at vise dem, at de ikke hjælper nogen. Det er den forkerte måde at håndtere sådan noget på.

Den rigtige måde at ændre det på, er ved at tale med dem om, hvordan de kunne hjælpe folk. Og I vil finde ud af, at knappen hurtigt vil smutte tilbage på plads igen.

Jeg er sikker på, at I har folk i jeres umiddelbare omgivelser, som I har prøvet at hjælpe, og som I har mislykkedes med at hjælpe.

Men jeg spekulerer på, om I nogen sinde har kigget på det her: Var det muligt for den person at acceptere nogen hjælp? Betød hjælp for den person at trække en kniv frem og dolke en person i ryggen? Hvis det er tilfældet, ville den person naturligvis ikke ønske at blive hjulpet. Hvad betød hjælp for den person? Den person … Du prøvede at hjælpe denne her person – personen havde vanskeligheder og i den dur – du prøvede at hjælpe personen, men personen kunne åbenbart ikke hjælpes og vendte sig rundt og forrådte dig.

Og du følte udelukkende venskab for personen, og pludselig forrådte personen dig. Det er sådan, han hjalp dig: hjælp er forræderi. Han hjalp dig som tak – kkkttt!

Nej, dette emne er ikke så meget et filosofisk diskussionsemne, som det er et eksperimentelt emne. Det er noget, I kan tale til folk om. Det er noget, som I kan opleve foregå omkring jer.

Tag nu bare en person, som I har prøvet at hjælpe på et eller andet tidspunkt i fortiden, og som stadig er i jeres nærhed og få en diskussion i gang om emnet hjælp, og jeg garanterer, at hvis I havde svært ved at prøve at hjælpe den person, vil I komme ind i en af de vildeste diskussioner, I har haft længe. Det vil blive en vild diskussion. Det vil blive en meget mærkelig diskussion.

I ved, hvad hjælp er. Hjælp er at bistå. Men de mennesker, der får jer til at mislykkes, har ikke den definition. De har ikke den definition på hjælp. Og i den grad bliver vi selv forrådt i bestræbelsen her i verden.

Åbenbart er den vold, der møder enhver ærlig bestræbelse på at hjælpe ens medmennesker, baseret på den kendsgerning at, nej, nej, vi må ikke hjælpe vores medmennesker, for det betyder at dræbe alle. Ser I, hvis hjælp dræber alle, må vi derfor ikke hjælpe noget medmenneske. ”Om jeg må be’, hjælp ikke nogen. For det vil være døden for os alle!” Noget i den retning, forstår I. En eller anden fuldstændig afstandstagen, for det er den knap, vi oplever – fuldstændig disassociation – tro mig. Det sker meget hurtigt.

….Det er en meget interessant verden. Så hvorfor lever vi? Vi lever for at hjælpe. Så alt, hvad vi gør i Dianetik og Scientologi, er at prøve at gøre det med den mindst mulige belastning og den størst mulige effektivitet. Det er alt, hvad vi prøver at gøre.

Taget fra et foredrag holdt af L. Ron Hubbard på en kongres den 30. juni 1960

 

© 2011 L. Ron Hubbard Library Alle rettigheder forbeholdt..
Tak rettes til L. Ron Hubbard Library for tilladelse til at reproducere et uddrag fra L. Ron Hubbards værker. L. Ron Hubbard, Scientologi og Dianetik er vare- og servicemærker, der ejes af Religious Technology Center og bruges med dets tilladelse.