Pengemaskine

Hvad er vigtigst for danske medier – facts eller skandaler?

Robert Dams bog Afhopperen om sin tid før og efter, at han bliver overløber, indeholder forskelligt om, at Scientologi Kirken skulle være en pengemaskine.

Jeg har i sandhedens tjeneste gjort det, som hverken Kristeligt Dagblad eller dets chefredaktør Erik Bjerager har ulejliget sig med, nemlig at gå ind i Scientologi Kirken og bedt om dokumenter, der kunne vise, om kirken er en pengemaskine eller det modsatte: Religiøse anerkendelser, domme i retssager, vedtægter osv. Jeg har også været på nettet for at se, om jeg kunne finde noget, der kunne underbygge Robert Dams påstande, som hvis de ikke er sande, er groft injurierende over for alle os, der er medlemmer.

Jeg regnede selvfølgelig med, at når det var mig, kunne jeg få svar på de spørgsmål, jeg havde. Det viste sig ud fra de dokumenter, jeg bad om, at der manglede grundlag for Roberts påstande. Jeg spurgte selvfølgelig om Erik Bjerager kunne få de samme oplysninger. Ikke overraskende var svaret ja. Så hvorfor han ikke har henvendt sig som moralens vogter og den fjerde magt, ved jeg ikke. Indtil andet er bevist smager det af, at han er gået med i et felttog mod en anden religion.

Når vi nu taler penge, så har Robert og hans kone Tina hen ad vejen doneret en del penge til kirken for deres vej til OT. OT står for Opererende Thetan – altså en person, der kan få noget til at ske på en konstruktiv og etisk måde. Det var hele vejen Roberts mål at blive OT, i hvert fald efter hvad han selv skriver. Men hvem af alle disse mennesker, som før i Roberts verden var hvide og nu er sorte, har dog fået ham til at betale alle disse penge? Ikke ham selv øjensynligt, for i følge en gammel kollega var der aldrig noget, der var Roberts skyld. Se Har du nogensinde kendt Robert Dam?

Jeg fik ideen, at det nok var hans svoger, Claus Heimann, hvis firmaer ser ud til at have en tendens til at gå konkurs. Claus er i dag en af de hvide for Robert. I sin bog fortæller Robert, hvordan det var Claus, som åbnede hans øjne for de hjemmesider, der ledte han væk fra kirken og ind i en ny verden, hvor han efter 20 år i kirken endelig kunne gennemskue, at alt det han hidtil havde troet på, simpelthen bare var svindel og humbug. Måske er det forståeligt nok, at Claus ville have svogeren med sig ud, da han selv fik problemer med at overholde royalty reglerne og var havnet i forskellige etiske problemer.

Og ganske rigtigt. Omtrent fra dag et, da Robert mødte sin kone i Scientologi Kirken, blev hans nye svoger, Claus Heimann, hans FSM, dvs. den konsulent, der hjælper en anden med at komme op gennem graderne. En slags coach, som hjælper en til at opretholde en etisk livsførelse. Det var også ham, der nu ifølge Afhopperen trak Robert med ned til de alternative i Ron’s Org i Holland og Tyskland, som dog heller ikke gjorde hverken Robert eller Claus mere OT.  Ak, ja! (Læs mere om Ron’s Org og Pengeafpresning)